Impact van de AVG op ons werk

Vanaf 25 mei 2018 treedt de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese wetgeving regelt de privacy van personen en heeft ook impact op het werk van Emergenz, de personen die we begeleiden en de bedrijven waarmee we samenwerken. We zetten hier de algemene gevolgen voor je op een rijtje. Als de AVG jou en/of onze samenwerking met jouw bedrijf of organisatie raakt, word je door ons tijdig persoonlijk benaderd.

Voor personen die door ons begeleid worden

Wij hebben de privacy van iedereen die wij begeleiden zeer serieus genomen. De regels over wat we wel en niet mogen bespreken met jouw werkgever zijn door de AVG aangescherpt. Jij hebt straks nog meer controle over wie informatie krijgt over jouw medische gegevens. Dat is op zich een goede zaak, maar betekent misschien ook dat het voortaan meer je eigen verantwoordelijkheid wordt om jouw manager te vertellen hoe het met je gaat.

Wij verdiepen ons nu in de details over hoe we precies gaan samenwerken met jouw werkgever. Als je hier vragen over hebt, stel ze dan aan jouw consulent. Begin mei kunnen we je in nog meer detail vertellen, hoe de AVG in jouw situatie uitpakt.

Voor de bedrijven waaraan wij zorg, coaching en bedrijfsmaatschappelijk werk leveren

De AVG regelt opnieuw wat er wel en niet over een persoon mag worden gedeeld met zijn/haar werkgever. Wij gaan onze processen op een andere manier inrichten. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop wij informatie vastleggen. Wat de gevolgen exact zijn, zoeken wij op dit moment uit. Zodra wij weten hoe onze processen eruit gaan zijn, word je daarover persoonlijk geïnformeerd.

Het kan zijn dat de AVG de overeenkomsten raken die wij hebben gesloten voor de zorg aan jouw werknemers. Dit zal lang niet bij iedereen het geval zijn. Wij nemen op tijd contact op met de bedrijven die dit raakt, om de wijzigingen door te spreken.

Voor ons en onze consulenten

Voor ons betekent de AVG nu even heel hard werken. De wetgeving is complex, dus het is belangrijk dat wij precies weten hoe wij voortaan om moeten gaan met de (medische) gegevens van mensen die wij begeleiden. We zijn volop bezig onze systemen hier nog beter op aan te passen. Al onze consulenten zullen ook een AVG-instructie krijgen, zodat we er allemaal klaar voor zijn.
Heeft de AVG ook impact op jouw processen en procedures en heb je nu al vragen voor ons? Neem dan contact met ons op. Samen komen we vast tot een prima werkbare oplossing, waarbij de privacy van de mensen goed wordt gewaarborgd.

Lees wat de AVG inhoudt op deze website:
www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken