Emergenz. Academie

Emergenz. Academie is een onderdeel van Emergenz. B.V., de expert in persoonlijk welzijn. Emergenz. is een landelijk opererende organisatie voor adequate eerstelijns en tweedelijns hulpverlening bij traumatische gebeurtenissen, zoals een overval, ongeval, geweldincident of sterfgeval. Naast trauma opvang, biedt Emergenz. ook vertrouwenspersonen, bedrijfsmaatschappelijk werk, EMDR, trainingen en management coaching.

Door jarenlange ervaring op het gebied van onder meer traumahulpverlening en bedrijfsmaatschappelijk werk, geven we vanuit deze expertises ook al jarenlang workshops, trainingen en presentaties. Mede door de stijging van de vraag naar trainingen is de Emergenz. Academie gestart, waarin we een zo breed mogelijke doelgroep willen trainen. Dit betreft zowel maatwerktrainingen op verzoek, als trainingen middels open inschrijvingen. De trainingen zijn in principe voor iedereen toegankelijk. Trainingen vanuit de Emergenz. Academie kunnen In Company of op één van de locaties gegeven worden.

Trainingen
De trainingen worden in kleine groepen verzorgd, van minimaal 4 en maximaal 10 personen. Tijdens de trainingen wordt steeds gekozen voor een natuurlijke mix tussen theorie en praktijk, om zo optimaal mogelijk kennis over te dragen en te laten beklijven. Daarbij staat in de gehele training het eigen gedrag en de houding van de deelnemer centraal. Bovendien gebruiken de trainers situaties en voorbeelden van de deelnemers om deze te koppelen aan wetenschappelijke theorieën en praktische inzichten. Tijdens iedere training wordt gebruik gemaakt van de inzet van ervaren trainingsacteurs. Hierdoor worden realistische situaties nagebootst in simulaties. Na voltooiing van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat.

De trainers van de Emergenz. Academie hebben allen een relevante HBO opleidingsachtergrond en ruime praktijkervaring in zowel trainingen als hulpverlening.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal is inbegrepen bij de prijs van de training. Voorafgaand aan de training ontvangt de deelnemer digitaal het boekmateriaal. Tijdens de training zelf zullen hand-outs uitgereikt worden.

Aanbod
Momenteel bieden we de volgende trainingen aan:

  • Opvang en Nazorg
  • Omgaan met Agressie
  • Telefonische communicatie
  • Psychische klachten en stoornissen
  • Verdiepingsmodule: Verslaving
  • Verdiepingsmodule: Licht verstandelijke beperkingen

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken