Geluk en vakantie, er is een verband

Er is een verband tussen geluk en vakantie. Vooral het boeken van een reis geeft mensen een geluksgevoel, maar dat geeft het kopen van modespullen of boeken trouwens ook. Toch meet het CBS jaar na jaar dat 9 van de 10 Nederlanders ook over de rest van hun leven erg gelukkig zijn. En daarbij zijn mensen met een baan of zelfstandigen zelfs het gelukkigst over hun dagelijkse bezigheden!

Vrije tijd zegt niet alles

Blijkbaar geeft vakantie dus vooral een geluksgevoel, als je de rest van het jaar lekker hard gewerkt hebt! Daarnaast zijn financiële zekerheid, een goede gezondheid en fijne sociale contacten en relaties de belangrijkste factoren waardoor mensen zich ook structureel gelukkiger voelen. Dat geeft je immers het gevoel dat je zinvol bezig bent, en dat geeft weer voldoening!

Daarom zetten wij ons bij Emergenz vooral in om te zorgen dat mensen met veel plezier hun werk kunnen uitoefenen. Samen met werkgevers werken we aan het bevorderen van welzijn op de werkvloer. De redenen dat iemand op het werk niet goed in zijn vel zit, hoeven niet altijd met het werk te maken te hebben. Ook spanningen of grote veranderingen in de privésfeer, kunnen zorgen voor minder werkplezier. En als er zich onverhoopt een hele vervelende situatie voordoet op het werk, dan vangen we de betrokkenen op en helpen ze bij het herstel.

Gemiddeld geven Nederlanders hun leven een 7,1

Dat is vergeleken met de landen om ons heen een heel hoog cijfer! Hoe leuk het land ook is waarin je op vakantie gaat, het is ook weer lekker om straks thuis te komen. Ben jij benieuwd wat het gemiddelde gelukscijfer is in jouw provincie? Het CBS heeft een mooie geluksmeter gemaakt, waarmee je jouw geluk kunt vergelijken met leeftijdsgenoten:

http://visualisatie.cbs.nl/GeluksMeter/#/intro/provincie

Fijne vakantie!

We wensen iedereen een heerlijke zomer in binnen- of buitenland. Geniet van je welverdiende rust! We hopen dat jullie veel geluksgevoel mogen ervaren gedurende de vakantie en natuurlijk ook daarna.

En voor iedereen die de zomer doorwerkt: wij zijn ook gewoon aan het werk. Je kunt nog steeds 24/7 bij ons terecht voor traumaopvang, bedrijfsmaatschappelijke hulpverlening en advies. We spreken elkaar vast snel weer!

 

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken